9 Ağustos 2010 Pazartesi

Süper Trabzon, Süper Teo

Hani bazen herşey istediğiniz gibi olur ve olaylar olabilecek en iyi şekilde gelişir ya, tam da öyle bir gün oldu Trabzonspor için.




Kupa finaliden önce bir Trabzonspor’lu taraftara bugün kupayı alcaksınız, hatta 3-0 alcaksınız golleri de Teo atacak kendine güveni gelecek,üstüne bir de yeni transferiniz olcak, hatta maça gelip staddaki müthiş atmosferi görecek deseler taraftar maçtan önce kolbastı oynamaya başlardı herhalde.

Trabzonspor için tam da istenilen bir gün oldu her açıdan. Teo kendini buldu, sezona çok iyi bir moralle giriş yapmış oldu. Takım çok iyi sinyaller verdi, herkes formda ve ortada bir takım ruhu var. Daha sonar detaylı yazacağız ama şu anda rakiplerin de durumuna bakınca şampiyonluk yarışı için belki en iddaalı takım konumunda Trabzonspor. Gerek oturmuş kadrosu gerekse oyuncu kalitesiyle rakiplerinden bir adım önde gibi.

Maça gelirsek, hernekadar maç 3-0 bitmiş olsada rakibini çok ezen bir Trabzonspor yoktu sahada, ya da çok kötü bir Bursaspor vardı diyemeyiz. Zaten ilk yarı tamamen ortada, kısır bir fizik mücadeleyle geçti. İkinci yarı Trabzonspor’a kupayı getiren tamamen kalite farkı oldu diyebiliriz. Oyun olarak yavaş yavaş üstünlüğünü ortaya koyan Trabzonspor hakettiği kupayı aldı.

Bursaspor beşinci büyük ünvanını hakederek kazandı ama hala diğer dört büyüğün yanında biraz geride kalıyor açıkcası. Trabzonspor final maçına mental olarak çok daha hazırdı, bu tip maçları artık benimsemiş bir kadrosu var. Bursaspor hala bu seviyenin takımı olmayı sindirme aşamasında. Biraz daha zaman ihtiyaçları var belki. Tribüne baktığımız zaman da bu farkı görebiliyoruz. Bursa çok daha yakın bir şehir olmasına rağmen Trabzonspor’un ciddi bir üstünlüğü vardı taraftar sayısı olarak. Bursa tarafı resmen yarı yarıya boşken Trabzonspor ise tribünlerden taşacak gibiydi. (Kale arkalarının biletleri neden satılmadı anlamış değilim ayrıca. Orada da seyirci olsa fena olmazdı.) Kadro kalitesine baktığımız zamanda Bursaspor’un kadrosu bir “büyük” kadrosu gibi durmuyor. Eksikleri çok tabi ama sonuçta dün akşamki maçı Trabzonspor’a kazandıran “büyüklüğü” oldu diyebiliriz.

Takımlarla ilgili detaylı olarak lig öncesi analizleri daha sonra yazmaya çalışcaz bu hafta içinde, ama lig öncesi için iyi bir başlangıç oldu diyebiliriz, keyifli bir maçtı. İki Anadolu takımının Süper Kupa finali oynaması tam da Türkiye Futbol’unun ihtiyacı olan şeydi. Seneye de umarız böyle bir tablo olur ve hatta şampiyonlar liginde neden iki Anadolu takımı oynamasın ? Bu yıl ligin çok daha zor geçeceği belli, zaten zor olan maçlar artık iyice zorlaştı, takımlar her puan için ortaya herşeylerini koymak zorundalar.




Bu da iddaa kuponum bu arada, direk maç sonucu.. Kız gibi kupon, kısa günün karı..


Hiç yorum yok: