23 Ağustos 2010 Pazartesi

Futbola Doymak, Trabzonspor-Fenerbahçe 3-2


Maç için oynadığım skor bahisi 4-2 Trabzonspor lehineydi.. 1’e 75 orandan 2 liraya 150 TL kısa günün karı olacaktıki, Collman yaktı bizi. İşte kuponumuz...



Maçın böyle bol gollü geçeceği belliydi. İki takım da kazanmak istiyordu ve ligin başı olduğu için kaybedecek birşey yok. Ayrıca iki takımın da etkili hücum silahları vardı. Trabzonspor’un galip gelmesi de sürpriz olmadı çünkü sezona en iyi başlayan takımdı zaten ve Fenerbahçe'de de yeni bir sistem oturtulmaya çalışılıyordu. Yılların verdiği Alex'e dayalı oyun sisteminden kurtulup çift forvete geçiş biraz sacılı olacaktı gayet tabi.

Futbol seyir zevki olarak ise son yıllarda Ligimizde izlediğimiz en zevki maçlardan biriydi sanırım. Böyle tempo ve pozisyon zenginliği görmek ligimizin kalitesi için gayet güzel. Futbol kalitesi üst düzeydeydi diyemem, ama seyir zevki ve pozisyon sayısı olarak futbol seyircisini Futbola doyuracak cinsdeydi. İki takımda tempoyu düşürmek oyunu rölantiye almak gibi bir taktiğin peşinden gitmedi.

Temponun bu kadar yüksek ve pozisyonların da bu kadar çok olmasını da beklemiyorduk ama. Perşembe günü oynanan Avrupa kupası maçlarından sonra böyle bir tempo sürpriz oldu. Zaten son 20 dakika Trabzonspor’un 4-5 oyuncusunun pili resmen bitti. Collman, Selçuk, Yattara, Teofilo ve hatta Serkan’ın ayakta kalacak hali kalmadı. Muhtemelen Selçuk ve Collman'ın saha içinde gözlerde kararma başlarda dönme olmuş olabilir. Maçın sonlarına doğru Egemen bile Niang karşısında zor anlar yaşadı ki ilk defa Egemen'in bir rakip forvet karşısında fiziki mücadelede üstünlük kuramadığını gördüm.

Kolay değil tabi Liverpool maçından üç gün sonra bu tempoda bir maç daha oynamak. Buna alışmaları lazım tabi, böyle giderse özellikle önümüzdeki yıl bol bol üç günde bir oynaycaklar. Öte yandan Fenerbahçe maçın sonuna kadar daha çok ayakta kalmayı başardı. Özellikle maçın sonlarına doğru Trabzonspor’lu oyuncuların yorulmasıyla da Fenerbahçe oyunu iyice forse etti ama beraberlik golü gelmedi. Tabi bu arada maç 4-2, 5-2 gibi skorlara da gidebilirdi ama yorulan Trabzonspor’lu oyuncuların son vuruşa dermanları yoktu. Dedim ya gözler kararmaya başlar dönmeye başladı diye. Çok gözükmese de Barış Ataş oyuna girdikten sonra son 10 dakikada Fenerbahçe baskısını biraz tutabildi, yoksa beraberlik golü gelebilirdi.
Niang bu arada çok doğru transfer. Sezon öncesi değerlendirmemizde Niang gelirse Fenerbahçe şampiyonluğa oynar Gyan gibi bir oyuncu olursa çok sancılı bir sezon geçirir demiştik, görülüyorki haksız da değilmişiz. Hatta düşündüğümden bile yararlı olacak sanırım. Guiza’dan sonra Niang tabi Fenerbahçe taraftarları için dondurmalı kadayıfı gibi olabilir. Resmen Trabzonspor defansını tek başına alt üst etti diyebiliriz. Bu yıl Fenerbahçe’ye en çok katkı yapacak oyuncu olacak. Fenerbahçe bugün beklediğimden iyi oynadı ve bu büyük ölçüde Niang sayesindeydi.

Trabzonspor’a gelirsek, Yattara’dan başlamak lazım.. Böyle bir Yattara kenarda dururken Burak’ın oynamasını ben hala açıklayamıyorum. Neyseki Şenol Hoca inat etmedi bu konuda. Bu Yattara, geçen sezon oynamadı, koca bir sezon yattı. Ve dönüşte tek gram fazla kilo yok, en ufak bir form düşüklüğü yok sanki hiç ara vermemiş gibi. (Hasan Şaş’ın sakatlıktan sonra 15 kilo fazlayle dönmesi var bi de) Bununla beraber, attığı gol tam ustalık işi, attırdığı gol ve Teo’nun kaçırdığı goldeki pasları kalitesinden birşey kaybetmediğini gösteriyor. Oyuna ve skora olan direk etkisi ise neden Yattara’nın yıldız oyuncu olduğunu bir kez daha görüyoruz. Taraftar geçen yıl biraz homurdanmıştı ama yine taraftarın gönlünü kazanmayı bildi Yattara kendisini tebrik ediyoruz.. Bu yıl Trabzonspor için önemli transferlerden biri de Yattara olacak sanırım.

Ayrıca, Umut da yine oyuna sonradan girince ne kadar etkili olabileceğini gösterdi. Bu şekilde kullanılmalı Umut. Tabi ofsayt kuralını da öğrenmesi gerekir bir ara. Teofilo kendi çizgisinde devam ediyor, sürekli oynamaya devam etmesi lazım. Oynadıkça açılacak bir oyuncu ama bir şekide Jaja’nın takıma girmesi lazım, Şenol Hoca Liverpool maçıyla yavaş yavaş oynatacaktır.

Bugünkü maçta sırıtan ise Cale idi. İki yıl önceki kadroda iyi oyuncu iken, iki yılda kendisini geliştiren kadroda zayıf halka haline geldi. Zaten goller ve ataklar hep Cale’nin yerinden geldi. Gabriç orda denenebilir diye düşünüyorum, Serkan vari bir bek çıkabikir Gabriç'ten.



Trabzonspor Süper Kupa-Lig-Avrupa Ligi virajından şimdiye kadar fazla yara almadan devam etti. Eğer Liverpool’u eleyebilirse zaten %100 olmuş olacak.. İyi başladılar, bu işin sonu şampiyonluğa kadar bile gidebilir. Ligin %80’ine yayabilirse bu futbolu Trabzonspor bu yıl 27 yıllık hasret bitebilir. Şu anda en iyi futbolu oynayan takım, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'da yarışı kovalayacaklar gibi.

Hiç yorum yok: