19 Nisan 2010 Pazartesi

Zevkli Maç : Trabzonspor-Kasımpaşaspor 2-0


Maçtan önce arkadaşlara 2-2 biter dedim, iki tarafın da açık oynayacağı belliydi, bu yüzden bol pozisyonlu ve tempolu bir maç bekliyordum. Aslında beklediğim gibi de oldu, iki takım da defansları orta sahaya yaklaştırınca bol pozisyonlu bir maç oldu. Trabzonspor çok iyi oynadı diye gözükebilir ama bu rakiple alakalı bir durum. Trabzonspor’dan ziyade maç iyiydi diyebiliriz. Seyir zevki açısından güzel bir maçtı. Yoksa, Kasımpaşa Antalyaspor gibi ortasahayı kalabalık tutup daha sağlam oynasa, farklı bir Trabzonspor görebilirdik.


Maç, benim tahmin ettiğim gibi 2-2 de bitebilirdi, fark da olabilirdi. Ama Trabzonspor’da Umut oynadığı sürece bu gol sorunu çözülmez. Bir önceki postta da yazdım, son üç maçtır Trabzonspor gol atamıyor ve Umut hala 90 dakika sahada. Son üç maç değil, 3 yıldır bu sorun devam ediyor. Kaçırdığı goller artık şaka gibi. Teo’ya vermediği pasları anlamak mümkün değil. Ve işin en ilginç yanı, birkaç istisna maçı saymazsak, Umut bu takımda Ersen Martin gittiğinden beri yedek kalmadı. Herkes yedek kaldı, ama Umut yedek kalmadı. Oysa oyuna sonradan girerek çok daha fazla katkı yapabilecek bir oyuncu. Ligin kalan maçlarında kesinlikle Teo ve Burak’a forvet mevkiinde şans tanınmalı, ve seneye bir forvet daha alınmalı.

Teo’ya gelirsek kumaşının iyi olduğunu belli ediyor, hala zamana ihtiyacı var. Umut biraz bilinçli hareket etse, bugün beleş de olsa Teo’nun iki golü vardı, bir de çizgiden çıkarılan topu girseydi hat-trick’le kendisini bulacaktı. Ha, halamın bıyıkları olsa amcam olurdu ama Futbol’da şans diye birşey var. Bu dediklerim olsa, ki olabilirdi, Teo bundan sonra üstüne koyarak gitcekti, rahatlayacaktı, ama şimdi stresi arttı sadece. Umarım kalan maçlarda daha çok şans bulabilir.

Maçın ilginç bir noktası da Engin’in sağ bek oynamasıydı. Mecburiyetten de olsa Song varken (Ceyhun’u stopere çekerek) Engin’i kullanmak cesur bir tercihti, Şenol Hoca’yı tebrik etmek lazım. Ofansif anlamda etkili oldu ama defansif anlamda göremedik kendisini pek, çünkü Yılmaz Vural o kanattan gitmeyi düşünmedi pek. Oysa, o kanattan zorlayabilirlerdi.

Kasımpaşaspor’un, Yılmaz Vural geldikten sonra her maçta ısrarla yaptığı bir ofsayt taktiği var. Her maçta duran top olduğu zaman, takım komple çıkıyor ve en az 4-5 oyuncu aynı anda ofsaytta kalıyor. Ligin ilk yarısındaki maçta bu duruma düşmüştük, bugün de düştük. Ve dahası her hafta her takım düşüyor. Ya, bir akıllı teknik direktör de bunu önceden düşünüp bir tedbir alamıyor bunu anlamıyorum. Bariz belli, Kasımpaşa duran topta ofsayt taktiği yapacak, sende önceden ayarla, tüm Kasımpaşa defansı ileri çıkıp sizin 5 hücum elemanınızı ofsaytta bırakırken, sizde çaktırmadan kısa boylu bir adamı geriden ileri koşturun ve topu ona atın. 5 oyuncu ofsaytta olsa ne yazar, top o kısa boylu geriden koşan adama gelince, al sana kaleciyle karşı karşıya net pozisyon. Bunu niye düşünemiyor hocalar anlamıyorum, ve bunu düşünemedikleri gibi her maçta da aynı ofsayt tuzağına düşüyorlar. Bugünkü maçtaki pozisyonun aynısı belki bu yıl 10 defa yaşandı Kasımpaşa maçlarında. Bir insan aynı hatayı iki kere yapar mı ? Trabzonspor aynı hatayı iki kere yapıyor ama. Hadi ilk maçta hoca farklıydı ama oyuncular da mı bun düşünemiyor ?

Son olarak da, ne kadar eleştirilselerde, Trabzonspor’un beyni Selçuk-Collman ikilisi. Oyunu yönlendiren tamamen bu iki oyuncu. Colman biraz daha az top kaybıyla oynasa, Selçuk biraz daha seri olabilse bildiğiniz Xavi-Iniesta gibilier.

2 yorum:

Ömer Faruk dedi ki...

Arkadaş kanser olacam artık Bu adam hiç mi sakatlanmaz yada cezalı olmaz.Dünkü maçta gerçekten kendi adıma tahminleri geliştirdim sanıyorum.Senin Aşağıdaki 3 maç tahmininde tutunca :)) Dedim acaba?Gerçekten Engin Sağ bekte fena değildi.Ama kardeşime söyledim bak bu arıza penaltı yaptıracak diye ve hakem Kasımpaşanın bariz penaltısını vermedi.Hemen sonraki pozisyonda Kasımpaşalı son oyuncuya Kırmızı gösterememesi de Penaltı yüzündendi diyebilirim.Bu hakemler gerçekten çok kötü.90+3 te boş kaleyede atamıyacak dedim ama utanmadan birde tribünlere sitem gibi hareket yapıyor.Ulan 5-6 olacak maç senin gibi bir gerzek yüzünden az daha berabere bitecek 1 değil 2 değil bu yazık bize artık.Çek git umut bulut...

Muratonovic dedi ki...

Umarim seneye iyi bir forvetimiz olur artik.. Fatih Tekke gittikten sonra nedir bu cektigimiz cile boyle.. ?