28 Ağustos 2012 Salı

Süper Lig 2. hafta kısa kısa..

Uzun yıllardır ilk iki haftayı 6 puanla kapatan birkaç takım olurdu hep, ama bu yıl puan kaybetmeyen takım kalmadı daha ikinci haftada..

Galatasaray, Fenerbahçe ve muhtemelen Trabzonspor ve Bursaspor'un Avrupa kupalarında gruplarda devam edeceklerini düşünürsek, bol puan kayıplı bir sezon bizi bekliyor gibi. 70-72 puan şampiyonluk için yeterli olacak gibi diyip, 82 puanla gelmeyen şampiyonluklara üzülelim..

Süper kupa finaliyle başlayan bol gollü maçlar devam ediyor bu arada.. Defans ve kaleci hatalarıyla dolu Galatasaray-Beşiktaş maçı bu yıl izleyeceklerimizin sadece küçük bir kesiti, ve Galatasaray'ın şampiyonlar liginde çok başını ağrıtacak bir konu.. Bu açıdan Fenerbahçe için, Şampiyonlar Liginden ziyade Avrupa Liginde oynamak daha hayırlı bile olabilir..

Zokora'nın "açtım kollarımı sana geliyorum" mutluluğunu bir kenara bırakarak, arkadaki Yumlu-Bamba stoper uyumuna bakar mısınız ? (Şaban ve Ramazan :) ) 


Ligde 0 puanlı takımlara bakınca, Eskişehirspor, Gaziantepspor ve Kayserispor'u görüp de üzülmemek elde değil.. Umarız kötü gidişatın faturasını teknik direktörlere kesmezler, zira üçünün başında da çok değerli hocalar var.. Teknik direktörünün arkasında duran kazanır diyerek notumuzu düşelim buraya..

Trabzonspor'a gelirsek...

Karabükspor maçını düşünün, 1-0 öndeyken Trabzonspor, forvet oyuncusu Vittek'i çıkartıp yerine defansif orta saha oyuncusu Barış Özbek'i alıyor, yarım saat defans yapıp 1-1 ile beraberliği zor kurtarıyor..

Bir hafta sonra, aynı Trabzonspor, bu sefer Elazığspor'a karşı, yine 1-0 öndeyken Vittek'i çıkartıp bu sefer Halil'i oyuna alınca, maçı zorlanmadan 2-0 kazanıyor..

Futbol dediğimiz şey artık çok bilimsel, sonuçları detaylar belirliyor, ama bazı şeyler hala çok basit.. Zor olan, basit düşünmek olmaya başladı iyice..

Burak'ın penaltısından başka birşey konuşulmuyor bu aralar, biz de konuyla ilgili fikrimizi söyleyelim kapatmadan önce.. Burak Trabzonspor'dayken de kendini hep atıyordu ama penaltı çalınmıyordu, artık üzerinde Galatasaray forması varken daha rahat penaltı çalınacak gibi.

Hiç yorum yok: