13 Ağustos 2012 Pazartesi

Sliding Doors



Eğer Fenerbahçe 2 yıl önce şike yapmamış olsaydı, Trabzonspor resmen şampiyon olur muydu ? olurdu.. (aslında oldu, ama TFF kayıtları henüz update edilmedi)

Eğer Trabzonspor şampiyon olmuş olsaydı, kadrosu bu şekilde dağılır mıydı ? 30 yıl aradan sonra şampiyon olup şampiyonlar ligine direk gidecek olan Trabzonspor Umut, Selçuk, Egemen, Jaja vs vs gibi oyuncularını kısmen elinde tutamaz mıydı ? tutardı..

Eğer Trabzonspor Selçuk gibi futbolcularını elinde tutabilseydi, Galatasaray geçen yıl şampiyon olabilir miydi ? olamazdı...

Süper kupa finalinde Selçuk-Umut ikilisi 3 gole de imza atarak Galatasaray'a kupa getirebilirler miydi ? getiremezlerdi..

2011-2012 sezonun ve dün akşamki süper kupa Fenerbahçe'nin olur muydu ? olurdu..

2011-2012 sezonu o kadar transfere rağmen şampiyon olamayan Galatasaray, Beşiktaş'tan beter maddi çöküş yaşar mıydı ? yaşardı..

Fenerbahçe'nin kadrosunda bugün Emenike, Niang, Santos, Lugano gibi isimler hala duruyor olurlar mıydı ? olurlardı...

Tüm bunlar olmadığı için, bugün müthiş bir kadro kuran Galatasaray 1996-2000 yılları arasındaki gibi bir sürece girdi mi ? girdi...

O zaman sevgili Fenerbahçe'li futbolseverler, kimse kusura bakmasın ama, Fenerbahçe kendi kazdığı kuyuya düşmüştür, önümüzdeki 3-4 yıl Galatasaray'ın başarılarını izlersiniz artık..

Oysa ne gerek vardı.. Hep İstanbul takımları şampiyon oluyor zaten, arada bir yıl da Trabzonspor şampiyon olsa kim ne kaybederdi ?



Not: Bu şike-teşvik meselelerinden ötürü iyice soğuduk futboldan, yazmak gelmiyor insanın içinden, artık eskisi gibi zevk alarak da seyredemiyoruz. Yinede lig başlarken arada birşeyler karalamak niyetimiz var, bakalım bu hafta büyük takımlar hakkında sezon öncesi tahmin yazısı yazabilirim belki, ara ara da Trabzonspor maçları ağırlıkta olmak üzere maç yazıları belki.. Yeni sezonda umarım şike yapan değil, hakeden kazanır.



Hiç yorum yok: