20 Şubat 2012 Pazartesi

3-3

Skor veya son anda yakalanan beraberlik kimseyi yanıltmasın, mutlu etmesin.. Geçen haftaki Gaziantep maçının yanıltmaması gerektiği gibi..

Asıl gerçek ne diye sorarsanız PSV maçına bakın derim.. Gerçek durum, PSV maçının ilk 10 dakikasında olanlardı...
Bir alttaki postta anlatmaya çalıştığım oynanan kötü futboldaydı gerçek.. O yazıda eleştirdiğim tek yönlü orta saha anlayışına Aykut-Zokora ile devam edilmesi asıl gerçekti..

Yine birkaç post altta Tolga-Onur karşılaştırmasında, Onur'un kaleye geçmesi gerektiğiydi asıl gerçek.. Ve dün Onur o gollerden en az birini kurtarırdı çok rahat.. İlk iki golde yerinden bile hareket edemeyen Tolga, yerini Onur'a bırakmadıkça Trabzonspor böyle puanlar bırakmaya devam edecek gibi..



Dediğim gibi asıl PSV maçında takke düştü kel göründü. Ve o mağlubiyet tesadüf değildi. Trabzonspor'la PSV 10 maç yapsa 9'unu da kaybetmesi normal sonuç olurdu. Normali bu.

Trabzonspor PSV maçını kazanabilirdi, hatta turu bile geçebilir, ki ben hala inanıyorum.. Ama bunlar işte hep sürpriz sonuç, yani 10 defa oynasanız 1 maçı kazanabilirsiniz ve bu maç ta ona denk gelebilir.. Bu sizin iyi olduğunuzu göstermez, sürpriz yaptığınızı gösterir..

Yunanistan Avrupa Şampiyonu olunca Avrupa'nın en iyi takımı mı olmuş oldu ? Hayır, sürpriz yapmış oldu sadece.. Bu da onun gibi.. Trabzonspor'un PSV'yi yenmesi sürpriz olur, ama oynadığı kötü futbol ise gerçek durum..

İşte tüm problem de bu oynanan kötü futbol gerçeğinde ? Trabzonspor ortasahası pas yapamıyor, çift yönlü oynamak lazım derken, Şenol Hoca'mız işi bir adım daha öteye götürdü ve Colman'ı da kesti.. Oyunu iki yönlü şiir gibi oynayan güzelim Trabzonspor'u, 6 tane defans yapan ve 5 tane hücum yapan oyuncu olacak şekilde ikiye böldü.. 3-4 yıldır takımın geldiği mesafe aynen geri gidiliyor şimdi..

Maçla ilgili fazla birşey yazmıycam.. Aslında çoğu şey, geçen hafta Antep maçından önce yazdığım bir alttaki postta var..

Sonuç olarak,

Trabzonspor hiç iyiye gitmiyor...

Ve artık Onur'un kaleye geçmesi şart.. En az 9-10 puan kayıp var sadece kaleci yüzünden.. İkisi de dün akşam..

Ha Onur'un kaleye geçmeden önce de sözleşme imzalaması şart.. Trabzonspor, sözleşmesinin dolmasına bir yıl kalan futbolcuları, sözleşme imzalanıncaya kadar oynatmaması gerektiği anlaşıldı.. Ya sözleşme yenilenir, ya da bonservis getirilir ve adam gibi gidilinir.. Futbolcuların elini kolunu sallayarak gitmelerine izin verilmemesi gerektiğini öğrenmişlerdir umarım.. 

2 yorum:

Hamdi K. dedi ki...

Murat,
http://firtinayiz.biz/
Trabzonspor Blog Ağı oluşumuna katılman için yukarıdaki sitedeki banner'ı bloguna ekleyiver dostum.

Muratonovic dedi ki...

Tamamdir ekledim. Blog agina da kayit edilmis blog sanirim..