1 Şubat 2012 Çarşamba

Ergin

Bundan 5-6 yıl evvela Çin'deydi sanırım Trabzon Lisesi Dünya şampiyonu olmuştu ve turnuvanın gol kralı da geleceğin yıldız adayı olan Ergin Keleş'ti.. Yine yanılmıyorsam Abdulkadir gibi (Samsun'da oynuyor şimdi) başka yıldız adayları da o kadronun içindeydi..


Doğal olarak Trabzonspor taraftarı yeni bir yıldız geliyor diye heyecanlandı yine ama bir sürü örnek gibi Ergin de bekleneni veremedi, şimdi Anadolu takımlarında geziyor.. Son olarak Ankaragücü'nden de parasını alamadığı için ayrılmış, Karabük ile anlaşmış deniliyor..

Şimdi.. Sevgili Ergin.. Yaşın olmuş 25. Yıllardır Süper Ligin kadrolu yedek oyuncususun.. Gittiğin her takımda yedek oldun. Süper Ligte toplasan 10 tane golün yok.. Kendini ıspatlayamamışsın.. Düzenli forma şansı bulup kendini geliştirememişsin.. Kariyerin için ciddi eksiklik olan bu istatistik, kendini ıspatlama ve kendini geliştirme yönlerini giderme fırsatın varken, ve üstüne Ankaragücü gibi bir camiada saygınlık kazanma şansın da varken ne işin var Karabük'te ?

Bir yıl para almadan oynasan ne kaybedersin ? Yaşın daha 25.. Bu yıl göstereceğin gelişim sana çok daha fazlasını kazandırabilir ilerde, ama Karabük'te yedek geçecek bir dönem sana Bank Asya yollarından başka hiçbirşey kazandırmaz.. Yani totalda parasal olarak da zararlısın aslında..

Karabükspor'un küme düşme ihtimalini de düşünürsek (bence düşecek) sene sonuna kadar Ankaragücü'ned kalsan, sezon sonu süper ligden bir takım seçme şansın da olabilirdi..

Hiç mi bunları düşünmüyorsun ? Bir yıl para almazsan ne kaybedersin ? Hadi Hürriyet gibi 30 yaşında olsan anlarım, futboldan para kazanacağın son yıllar derim, anlayış gösteririm.. Ama senin paraya değil, oynamaya ihtiyacın var..

İşte tipik, vizyonu olmayan, üç kuruş parayı ve rahatını kariyerine ve hedeflerine değiştiren futbolcu profili... Böyle çok futbolcu var, kariyerlerini mundar eden.. Fenerbahçe'deki Semih.. Genç Semih, yedek Semih diye diye bitirdi kariyerini.. Oysa torunlara anlatacak çok hikayesi olabilirdi, ama şimdi sadece Euro 2008'de attığı goller ve yedek kulübesi hikayeleri var.. Yine Fenerbahçe'den Özer, Sezer gibi isimler bu gruba dahil..

Ya da Selçuk İnan Trabzonspor'da 3 yıl düzenli oynamamış ve kendini geliştirememiş olsaydı, bugün Türkiye'nin en değerli orta saha oyuncusu olur muydu ? Ya da Burak, Fenerbahçe'de kalcam diye inat edip yedek kulübesinde göbek büyütse ?

Ergin'e önce Karabük yedek kulübesinde sonrasında da Bank Asya kariyerinde başarılar diliyorum.. 

Hiç yorum yok: