16 Ocak 2011 Pazar

Protesto, Öyargı, Saygısızlık ve Haksızlık

Türkiye-Rusya basketbol maçında da benzer bir tepki olmuştu Başbakan'a karşı, şurda yazmıştık zaten..



Bu tip protestoları anlamlandırmakta zorlanıyorum.. Misal bir nükleer santral açılışında yuhalanma olsa dersinizki nükleer'e karşı bir tepki var.. Ne biliyim Karadeniz sahil yolunun açılışı protesto edilse deriz ki herhalde Karadeniz sahilleri gitti bu eleştiriliyor.. Ya da özelleştirmeyle ilgili birşeyi protesto olsa ona göre düşünürüz..

Ama Galatasaray stadının açılışında Başbakan protesto ediliyorsa nedir anlatmak istenilen ? Galatasaray stadını mı protesto ediyorsunuz ? Neden Ali Sami Yen yıkılıyor diye mi ? Yoksa neden Trabzon'a stad yapılmıyor, bu mu protesto ediliyor ? Orda bir açılış var, adam stad açıyor, siz adamı yuhalıyorsunuz.. Sebep ? Adamın yaptıkları değil, adamın kendisi..

Şimdi, Başbakan'ın icraatlerini değil kendisini protesto ediyosanız bunun adı önyargıdır.. İnsanlar değil yaptıkları eleştirilmelidir.. Ama yok ben direk insanı eleştiriyorum sana ne diye de ısrar ediyorsanız, son seçimde oyların yarısını almış (muhtemelen bu seçimde de alacak) birisini protesto ederek aslında Türk Halk'ının demokratik iradesini protesto ediyorsunuz demektir..

Başlıktaki haksızlık mı ? O da Trabzon'a yapılan haksızlık.. Ama işte herşeyin bir karşılığı var, görüyorsunuz dünya ne kadar adil... Trabzon'u Avrupa 2016 Futbol Şampiyonasına aday göstermezseniz, hakettiği stadı yapmamak için oyalarsanız Trabzon'a haksızlık yapmış olursunuz.. Karşılığını da açılışını yapmak için gittiğiniz stadda size haksızlık yapılarak görmüş olursunuz..

Not : Stad çok güzel olmuş.. Bir Trabzonspor taraftarı olarak, Şükrü Saraçoğlu'ndan ve Kayseri Kadir Has'dan sonra Türkiye'de kıskandığım üç staddan biri oldu diyebilirim..

5 yorum:

Tansu Gürsel dedi ki...

Buradaki yorumlara tabii ki saygı duyuyorum ancak başbakanın şahsının protesto edilmesinin nedeni de genel olarak yaptığı icraatlardır. Televizyonu açtığınızda başbakanı her görüşümüzde ya birilerine hakaret ediyor ya da bir şeyi aşağılıyor. Protesto edilen, bu gerilimli tavırdır. Oradaki binlerce insanın bir arada böyle içgüdüsel bir tepki göstermesine karşı anlayışlı olmak lazım. Demokratik olduğu iddia edilen bir ülkede yaşıyorsak, bunlara da kimse karışamaz herhalde. Adı üzerinde, protesto...

Bir diğer protesto nedenini de şöyle açıklayayım. Stadın açılışına yakın, Galatasaraylı yöneticiler ve ya statla ilgili çalışmış herkes her cümlesine "sayın başbakan olmasa bu stat olmazdı" şeklinde başlayıp başbakana türlü methiyeler dizdiler. Stat açılış gününde de bu böyle oldu. Tamam, başbakanın katkısı vardır ama olmalıdır da zaten. Bu ülkeye hizmet edecektir o stat. Ayrıca karşılığı da verilmiştir (Mecidiyeköydeki stat arazisi) Taraftar, bu yağcılığa da tepki vermiş olabilir.

Erdoğan Bayraktar'a verilen tepkileri açıklamaya gerek duymuyorum. Orada hepimizin hemfikir olduğunu düşünüyorum :)

Muratonovic dedi ki...

Bayraktar, yaptigi konusmayla tepkiyi haketti, kendi kasindi, ona itirazim yok..

Protesto demokratik hak tabi, ama bu hakkin her kullanilisi dogru kullanmak demek degil.. Acilistaki protesto, bu hakkin yanlis kullanilisina bir ornek, zira adamin dogru bir icraatinda bile protesto ediliyorsa demek ortada onyargi var.. her yaptiginda protesto ederseniz, gercek protestolar bu sefer degerini yitirir.. neyse..

Basbakan'i protesto mevzuu uzun tabi, burda tartismayla bitmez, o yuzden uzatmiyorum..

Tansu Gürsel dedi ki...

Belli ki bu düşünce farkı, bakış açılarımızdaki farktan kaynaklı. Sen başbakanın ülkeye bir spor tesisi kazandırmasını bir hizmet olarak görüyorsun, bense görev... Senin bakış açınla düşününce sana hak veriyorum tabii ancak ben bu yapılanları bir görev olarak görüyorum. Lütufmuş gibi gösterilmesini de yanlış buluyorum. Neyse, umarım Trabzonspor'a ve diğer hedefi olan takımlara da güzel statlar kazandırılır da bu "görev" eksiksiz tamamlanmış olur.

Beytullah B dedi ki...

İnsanlara(!) kendilerini nankörlüğe mecbur edecek kadar büyük hizmetlerde bulunmayınız. (Balzac)

Beytullah B dedi ki...

Şanlıurfa GAP
Kayseri Kadir Has
TT Arena
Sinan Erdem Spor Salonu
Rize Şehir Stadı
Daha aklıma gelmeyen mutlaka bir sürü stad vardır...
Yukardaki sözü bunun için yazdım...
At gözlüklü olanlara...