29 Aralık 2010 Çarşamba

İlk yarının ardından..


İlk yarının altın kadrosuyla başlayalım ;

--------------------- Karcemaskas ---------------------
Serkan B. --- Ömer E. --- Egemen K. --- İbrahim Üzülmez
Burak Yılmaz --- Selçuk İnan --- Alex --- Volkan Şen
---------------  Niang --- Emenike ------------------
İlk yarı ortaya konan performans ve takımlarına yaptıkları katkıları baz almaya çalıştım. O yüzden doğal olarak Trabzonspor ağırlıklı oldu. Yukarıdaki kadronun yanı sıra, Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Kewell, Quaresma, Ernst, Ersan Gülüm, Onur Kıvrak, Umut Bulut, Engin Baytar, Colman, Jaja, Cernat, Sezer Öztürk, Insua, Sercan, Selim Teber, Yekta ve Olcay gibi birçok oyuncu da bu kadroya rahatlıkla girebilecek performanslar ortaya koydular..

Ersan Gülüm, Soner Aydoğdu, Mustafa Yumlu ve biraz da Hasan Ali Kasımal ortaya koydukları performansla sivrilen isimler oldular. Bunların dışında zaten sivrilmiş olan Sercan Yıldırım, Volkan Şen, Onur Kıvrak, Sezer Öztürk ve Necip gibi isimler ilerisi için iyi sinyaller vermeye devam ettiler.. Özellikle Sercan Yıldırım zaman zaman üst düzey bir futbolcu olabileceğini gösterdi, ama hala ciddi yetersizlikleri mevcut.. Bayırda koşup düz yerde yuvarlanmak gibi çoğu yaptıkları, zor olanı yapıyor, basit olanı yapamıyor..

Hayal kırıklığı yaratanlar da var tabi.. Neredeyse Galatasaray takımının tamamı.. Yabancı transferlerden Dia ve Issia iyi olsalardaa, beklentinin altında kaldılar, zira beklentiler yüksekti.. Bursaspor'da yabancı transferlerinden pek verim alamadı. Ama Insua, takıma ısındıkça çok faydalı olacağını gösterdi, ikinci yarıda çok daha ön plana çıkacak gibi. Stepanov ve Svenson oynadıkça açılacak gibi duruyorlar ama Nunez pek ümit vaad etmiyor.

Trabzonspor'da yabancılarından yana biraz dertliydi bu sezon.. Önce Teofilo'nun iyi performanslarıyla ve Jaja'nın kalite kokan hareketleriyle heyecanlandı taraftarlar, ama daha sonra ikisi de arıza çıkarttılar. Jaja dönecekmiş diyorlar. Açıkcası ben Teofilo'nun da döneceğini düşünüyorum, zira bu kadar yatıştan sonra canı biraz futbol oynamak isteyebilir. Noelden sonra bekliyorum şahsen ben Teo'yu, ve birkaç maç PAF takımıyla takıldıktan sonra takımdaki yerini alması benim açımdan sürpriz olmaz. Eğer Jaja ve Teo dönerse Trabzonspor'a ciddi katkılar yapabilirler.. Aksi takdirde forvet şart..

Zaman bulabilirsem takımları teker teker de irdelemeye çalışcam ikinci yarı başlamadan önce.. Herkese mutlu seneler diliyorum..

Hiç yorum yok: