8 Kasım 2010 Pazartesi

Hasret bitiyor mu ? Trabzonspor 2 Galatasaray 0


Maçın son 15 dakikasına yetişebildim, eve girip televizyonu açtığımda Umut Engin'den pası almış tam gol vuruşunu yapmak üzereydi.. Uğurlu gelmiş oldum yani. Geçen hafta da Konyaspor maçını izleyememiştim, bu aralar yoğunluk yüzünden Trabzonspor'un şampiyonluk yürüyüşünden iki maç kaçırmış oldum, ama bundan sonraki maçlarda tekrar düzenli takibe geçebilmeyi ümid ediyorum..

Şampiyonluk yürüyüşü diyorum çünkü, hatırlamak istemediğim 96'dan beri ilk defa şampiyon olabileceğine bu kadar emin olduğum bir takım ve oyun var ortada. Teofilo kaçmasaydı çok gol atar ve kral olurdu bu takımda.. Bir forvetin böyle bir takımdan ayrılmak istemesi için çok ciddi mental problemleri olması gerekiyor. Sene başında Semih için çok iyi olur demiştik, böyle bir takımda forvet oynayacak Semih çok rahat 30 golü geçerdi, çok büyük kariyer hatası yaptı Semih gelmeyerek..

Umut ise öte yandan üzerindeki baskı azalınca gol vuruşlarında rahatlama oldu. Eskiden gözünü kapatıp kalecinin üzerine vurduğu (ve abandığı) topları artık soğuk kanlı bir şekilde gol yapabiliyor. Jaja ve Burak gibi oyuncuların da gol atması (ve kaçmadan önce Teo) Umut'taki beklentileri azaltmıştı ve bu da Umut'a güven getirmiş.

Teo Trabzonspor için kayıp olmakla beraber, mevcut Umut'un formu, Burak ve Jaja'nın alternatif olabilmeleri forvet konusunda şimdilik rahat gösteriyor Trabzonspor'u ama bu yinede bir forvet transferi devre arası için şart. Hele de Umut'un yurt dışı transfer durumu varki, Trabzonspor'un bu yıl şampiyonluğunu engelleyebilecek tek şey yine kendi iç sorunları gibi görünüyor.. Umut'un transferi, Teo'nun kaçması gibi..

Bu yıl belki forvet transferi olmadan da idare edilebilir ama seneye şampiyonlar ligi için bir forvet lazım ve bu forveti şimdiden devre arasında almak, seneye şampiyonlar ligi maçlarında uyum problemiyle uğraşmamak anlamına gelecektir..

Trabzonspor takımı kritik virajlardan galibiyetlerle çıkmayı başarıyor, ama şimdi asıl virajlar yönetim için geliyor. Takımdaki forvet eksikliği, Umut'un elde tutulması, Selçuk, Ceyhun, Egemen kontratları, Colman'ın sözleşme iyileştirilmesi gibi konularda Sadri Başkan başarıyla sıyrılabilecek mi bakalım..

Maçı izlemedim, o yüzden maçla ilgili birşey yazamıyorum. Pozisyonlardan ve yorumlardan anladığım kadarıyla Trabzonspor iyi oynamış. Benim bakış açım, Trabzonspor bu yıl oturmuş oyununu, seneye oynayacağı şampiyonlar ligi maçlarını düşürerek, her maç daha da mükemmelleştirmeye çalışmalı. Bu hem rehaveti engelleyecektir, hem de seneye Şampiyonlar Ligine daha hazır bir Trabzonspor yaratacaktır. Trabzonspor için hedef şampiyonlar ligine katılmanın ötesinde orda başarılı sonuçlar almak olmalı..

Bursaspor'un dezavantajı buydu biraz, Şampiyonlar Ligine hazırlıksız yakalandılar, şu anda tecrübe kazanıyorlar ve mental olarak bu seviyeye daha hazır bir hale geliyorlar. Maçta taktikten uzaklaşıp tek başına Manchester'i Valencia'yı yenmeye çalışan Volkan'ın Sercan'ın yerine seneye daha bilinçli Volkan Sercan görebiliriz.. Seneye Şampiyonlar Liginde başarılı sonuçlar alan iki Anadolu takımı görmek kimseyi şaşırtmasın diyerek tarihe notumuzu da düşüyoruz...

Haftaya Bursaspor-Trabzonspor derbisi var.. Ligin düğümünü çözecek bir maç, ve İstanbul takımları bu maçta oynamıyor.. Ne güzel.. Yıllardır geç kalınmış bir tablo ..

Hiç yorum yok: