24 Eylül 2010 Cuma

Selçuk, Colman, Gökdeniz ve transfer...


Nerdeyse her maç yazısında ayrı bir paragraf açıyorum bu ikisine.. Selçuk ve Colman. Eğer bugün Trabzonspor oynadığı futbolla diğer kulüplerden bir adım öndeyse bunun nedeni ortasahadaki bu ikilidir.

Bugün Trabzonspor'da kimi gönderirseniz gönderin yeri bir şekilde dolar, ama Selçuk-Colman (bir de Onur) yeri dolmaz.

Bugün Selçuk'u gönderin, yerine 5 milyon Euro'ya aynı katkıyı yapacak birini bulamazsınız. Aynı şey Colman için de geçerlidir. Benzer kalitedeki futbolcuları bulsanız bile hem çok pahalıdırlar hem de aynı katkıyı yapamazlar. Sonuçta 3 yıldır beraber oynayan, ve belli bir uyumu yakalamış bir ikiliden bahsediyoruz. Bugün Trabzonspor'un sahadaki oyununa yön veren ikiliden bahsediyoruz. Oyunun her iki yönünü de aynı ustalıkta oynayabilen bir ikili.. Diğer rakip takımlarda bunlardan bir tanesi bile yokken Trabzonspor'da ikisi birden var. Üstüne bir de ikisinin de yaşı genç.

Ve Trabzonspor bu yıl şampiyon olacaksa eğer, bu ikili sayesinde olacak.

Ama ikisinin de kafası karışık. Selçuk'un sözleşmesi bitiyor ve sözleşme uzatmadı henüz. Özellikle Galatasaray'ın (son yıllardaki beleşe futbolcu kapatma politikaları gereği) yakın ilgisi var. Etik metik dinlemiyorlar, sonra da çıkıp "Liseli" aristokrasisinden bahsediyorlar. Colman aldığı paradan (haklı olarak) memnun değil, onun da kafası o yüzden karışık. En son antremanda Yattara ile kavga etmiş. Colman'ın kafasında "Yattara'nın benim yarım katkısı yok, ama iki katım para alıyor" düşüncesi olmaması için bir neden yok.

Burda yönetime düşen şey, bu iki futbolcunun da sözleşmesini yenilemek, gerekirse takıma en çok katkı yapan iki oyuncu olarak aldıkları parayı tavan rakam yapmaktır. Trabzonspor'un yapacağı en büyük transfer bu olur. Alanzinho'ya, Jaja'ya, Teo'ya verilen bonservisler düşünülünce, bu ikisinin kontratında yapılacak iyileştirmenin takıma bir zararı olmaz. Gerekirse tavan fiyat olsun, ama bu iki adamın kafası rahat olsun.

Bu iki adamın sözleşmesinde yapılacak olan iyileştirme, 2003 yılında Celaleddin, Hüseyin, Hasan için yapılan iyileştirmeler gibi olmaz, onlarla bir tutmamak lazım bu durumu. Selçuk-Colman özel adamlar. Bu adamların kafası karışırsa Trabzonspor yarışın dışında kalır, bu kadar net.

Bir de Gökdeniz mevzuu var. İyidir, kötüdür, sevilir, sevilmez ayrı konular. Ama sonuçta Gökdeniz bu camianın çocuğudur ve gidip alınmalıdır. 2011 Mart ayında sözleşmesi bitiyormuş, ve Galatasaray (beleşçilik gereği) ilgileniyormuş. Fatih konusunun camiaya verdiği zarar da düşünülerek, hem yönetim fedakarlık yapmalı, hem de Gökdeniz Trabzonspor'luluğunu göstermeli.

Umarız Gökdeniz'i de bir İstanbul takımı formasıyla görmez bu gözler...

2 yorum:

Galeni dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum. Selçuk ve Colmanın kötü oynadığı maçları göz önüne alırsak takımın sadece yopu ileri itelemekten başka birşey yapmadığını görürüz.
3 kuruşluk adamlara 13 kuruşu bir çırpıda verenler bu iki özel adama 5 kuruş daha fazla vermeye nasıl yanaşmazlar aklım almıyor.
Trabzonsporun en büyük raiki ve köstekçisi şenol Güneş gibi bir akil adama rağmen maalesef kendi yönetimidir...
Ayrıca Gökdenizi de tıpkı Fatih gibi İstanbulda göreceğimize eminim. Bu yönetimin onu alabileceğine inanmıyorum. tek tesellim fatihin İstanbul takımları içinde nispeten bir adamlığı olan Beşiktaşa gitmesidir. Umarım biz al(a)mazsak beşiktaşa gider...

manu dedi ki...

güzel bir yazı olmuş sonuna kadar katılıyorum ki burada colmanın istediğide çok bişey değil bana kalırsa böyle iyi oyuncuları zaten zor buluyoruz kolay kaybetmeyeli değil mi :D