7 Haziran 2009 Pazar

Yılın Futbol Ödülleri


Yılın Takımı : Trabzonspor (evet taraflı medya BohemDünyam olarak biz öyle uygun gördük.. itirazı olan Külahıma anlatsın o sonra bana brifing verir)

Yılın Hocası : Mustafa Denizli. Adam hakkatten biliomuş bu işi ve Fener’i de o yıl şampiyon yapan Aziz Yıldırım değilmiş demek. Ayrıca hernekadar gönderilmiş olsada sıfırdan bir takım yaratan Ersun Hoca. Malesef Türk futbolu henüz bunu görecek seviyede değil.

Yılın Futbolcusu : Baros (ilk yılında o kadar gol attı, haketti bizce)

Yılın Taraftarı : Eskişehirspor taraftarı ve Bandoları tabiki



Yılın Maçı : Trabzonspor 0 Sivasspor 0 (futbol kalitesi olarak)

Yılın Olayı : Sivasspor’un geçen yılki başarıyı devam ettirip şampiyonlar ligine katılma hakkı yakalaması (bence ön elemeyi geçmeleri zor)

Yılın En İyi Çıkış Yapan Futbolcusu : Taner Gülleri.. Çıkış yapmakta geç kaldı biraz tabi.. Keşke 20 yaşında yapabilseydi bunu. Ama yinede bir maçlığına da olsa Milli Takıma çağrılsa iyi olurdu, bence haketti. Taner’in dışında Bilica, Özer, Sercan, Volkan Şen, Egemen, Baros, Yusuf Şimşek diğer göze batan isimler oldular.

Yılın En İyi Transferi : Tabata ve Baros. Helal olsun getirenlere. Ayrıca Bilica, Cale, Beto ve devre arasında gelen Ernst dikkat çeken diğer isimler. Gençlerbirliğindeki Troise ve Trabzonspor’daki Alanzinho ve Faty Papy’ye de önümüzdeki yıllarda dikkat etmekde fayda var.

Yılın En Kritik Transferi : Yusuf Şimşek ve Ernst. Bu futbolcular Beşiktaş’a değil de Trabzonspor’a ya da Sivasspor’a gelmiş olsaydı ne olurdu merak ediyorum.



Yılın Gelecek vaadeden Futbolcusu : Bursa’dan Sercan ve Volkan Şen.. Ayrıca Batuhan’da Futbol olarak olgunlaştığını gösterdi ikinci devre. Kafa olarak da olgunlaşır umarım. Ve Özer Hurmacı. Özer’i alan yılın yerli transferini yapmış olur.

Yılın En Hayak Kırıklığı Transferi : Guiza, Burak Yılmaz, Gökhan Emreciksin. (Fener’den bu yıl da İbrahim Akın, Taner Gülleri, Musa Aydın, Engin Baytar ve Ceyhun Eriş transferleri bekliyoruz ) Ayrıca Trabzonspor’da Isaac Promise ve Gökhan Ünal’da bekleneni veremedi. Galatasaray’da Kewel sakatlık dolayısıyla hayal kırıklığı yarattı.




Yılın Golü : Alanzinho’nun Kocaelispor’a attığı gol çok şıktı. Ayrıca Yattara’nın Gençlerbirliğine attığı gol de güzeldi. Bir de hangi maçtı hatırlamıyorum ligin başlarında Romashenko’nun bayaa uzak bir mesafeden Tusubasa’nın Kartal vuruşuna benzeyen bir golu vardı o da çok güzeldi.

Yılın Yanlışı : Ersun Hoca’nın gönderilmesi. İlerde anlaşılacak yanlışın boyutu.

Yılın Güzelliği : Kayseri Kadir Has Stadyumu.. Trabzon’a, Bursa’ya, Sivas’a, Antalya’ya Eskişehir’e hatta Sakarya’ya ve diğer futbol tutkusu olan şehirlere de inşallah böyle modern stadlar yapılır en kısa zamanda.. O zaman bu ülkede Avrup Kupası hatta Dünya Kupası bile olur..

Yılın En Çirkin Olayı : GS-FB Maçında çıkan kavgalar

Yılın Televizyon Programı : Ters Köşe (Hopdedik Ayhan & Kopdedik Yıldo)





Yılın diğer akılda kalanları :


Emre Toraman’ın aynı maçta kendi kalesine 2 şık gol atması.
Kocaelispor’un deplasmanda Galatasaray’a 5 atması ve bu maçta Taner Gülleri’nin 4 gol atması. Galatasaray’a Ali Sami Yen’de 4 gol atan başka futbolcu var mıdır acaba ?
Taner Gulleri’nin ayrıca 4 büyüklere birden gol atmış olması.
Fenerbahçe’lilerin yaşadığı “Acaba Galatasaray Kadıköy’de UEFA kupasını alır mı ?” korkusu..
Sivasspor’un geçen seneki başarısının tesadüf olmadığını göstermesi.
Trabzonspor’un yeni bir kadro olmasına rağmen takım olabilmeyi başarması ve ligin sonuna kadar takibini sürdürmesi.
Kocaelisporun ve Bursasporun ikinci yarı yaptıkları çıkışlar
Kayserispor’un ve Antep’in bekleneneni verememeleri.


ve tabiki Trabzonspor'un maç sonu kolbastı şovları ve 61. dakika şovları..

Hiç yorum yok: