6 Ocak 2012 Cuma

Tolga vs Onur


Uzun yazıyı görüp, "özet geç" diyenler için baştan fikrimi söyliyim.. Onur'un kaleye geçme vakti gelmiştir.. Bunu yazarken Tolga için içim acıyor ama, hayatta bazen bu tip anlarla yüzleşmek kaçınılmaz oluyor işte..

Geçen yıla kadar kalecisizlikten isyan eden Trabzonspor taraftarının yaşadığı bu ikilem, "körün istediği bir göz, Mevlam verdi iki göz" gibi birşey oldu..

Şu anda aktif yerli kaleciler içinde en iyi 5 kaleciden 2'si diyebiliriz Tolga ve Onur için sanırım, ve de aynı anda Trabzonspor kadrosundalar.. Bir tarafta sakatlığı geçen ve formasını geri isteyen 22 yaşında geçen yıl 82 puan toplanmasında direk katkısı olan Onur, diğer tarafta ise yine geçen yıl kırık burnuyla hayatını ortaya koyan, Trabzon'un içinden yetişmiş, yıllarca yedekliği kabullenip sürekli kendini hazır tutmuş ve sıra ona gelince de görevinin hakkını vermiş çok formda bir Tolga.. İkisi de milli.. İkisi de bizim dışardan gördüğümüz çok düzgün ve karakterli insan oldukları (konuşmalarından, hal ve tavırlarından... Yoksa kankalığımız yok kendileriyle..)

Öyle bir problem ki bu, ikisini aynı anda oynatma şansınız da yok.. "Sergen ve Tümer beraber oynar mı ki ?" gibi bir soru da değil bu, biri oynamak ve diğeri yedek olmaz zorunda.. Hatta rotasyon bile yapamazsınız, kaleci sürekli olmak zorunda.. Biri tercih edilmek zorunda..

Birisi yaşlı olsa hadi emekli oluyor felan diycez ama öyle bir durum da yok, biri 28 diğeri 22 yaşında..

Sonuç çok acı.. Ya birinin takımdan ayrılması gerekiyor, ya da kendi kariyerinin yok olması pahasına yedekliği kabullenmesi gerekiyor.. Gerçekten çok üzücü bir durum..

Yazının başında söylediğim Onur tercihimin sebeplerine gelirsek.. Her ne kadar Tolga çok formda görünsede, şu ana kadar ligdeki 18 maçta 22 gol yemiş bir Tolga var ortada.. Evet belki 22 tane de kurtardı ama, Onur kalede olsaydı en az 7-8 gol daha az yerdik ve bu da belki 10-12 puan kadar etkiyebilirdi puan tablosundaki yerimize..

Tolga umarım bu yazıyı okumazsın, moral bozucu.. Yazarken benim bile canım sıkıldı bak şimdi.. Yaw Tolga'cım neden 2-3 yıl önce böyle kalede devleşmedin.. Neden Onur'un gelmesini bekledin ? Ersun Hoca zamanında neden kendine güvenin yeterli değildi.. Ne Tony Silva gelirdi ne de Jeferson'lar felan.. Şans da buldun.. O 30 metreden yediğin golleri keşke o zaman tutsaydın da şu anda yeni Şenol Güneş'imiz olsaydın.. Ama olmadı Tolga'cım.. O forma Onur'un hakkı.. Umarım hak yerini bulur..


bakma öyle melül melül :(

Hiç yorum yok: