30 Nisan 2012 Pazartesi

Şike Artık Serbest, herkese hayırlı olsun..




Yıldırım Demirören: Şike teşebbüslerinin sahaya yansımadığı anlaşılmıştır.




Bir şikenin sahaya yansıyıp yansımadığı nasıl anlaşılabilir ? Bİr takımın tam gücüyle oynayıp oynamadığını nasıl ispat edebilirsiniz.. Bir futbolcu depar atıyor diyelim, kim diyebilir daha hızlı veya yavaş koşabilirdi diye ? O futbolcudan başka kim bilebilir bir golün bilerek kaçırılıp kaçırılmadığını ? Hiç kimse.. 


Sonuçta bir kulüp başka takımın oyuncusuna açıklamasına "şike parası" olacak şekilde banka havalesi de yapmayacağına göre, hiçbir şikenin sahaya yansıdığı ıspatlanamaz ve anlaşılamaz.. Bu da demektir ki "Şike artık serbest".. 


İngilizce olarak da şöyle ifade edebiliriz : "Match-fixing is now legal in Turkey"


Ha zaten öyleydi yıllardır.. Ama en azından artık hukuken de legal oldu, bence olması gereken de buydu.. Parası olan yapsın.. Zaten parası olmayanın şampiyonluk neyine, maç kazanmak neyine ? Hiç Avrupa'da parası olmayan bir takımın şampiyon olduğu görülmüş mü ?


Ama şike bence TFF kontrolünde yapılsın. Şike fonu kurulsun, herkes parasını oraya yatırsın, şike yapmak isteyen kulüp federasyona yazı göndererek ödemesini yapsın, böylece vergi kayıplarının da önüne geçilmiş olur. 


Şikeye evet ama yine de yetmez.. Bundan sonra futbolda başka yenilikler de bekliyoruz.. Örneğin, her iki kulüp te kabul ederse bir takım 11 kişiden daha fazla oyuncuyla sahaya çıkabilmeli.. Bu kuralın Türk futbolundaki gelişimini düşenebiliyor musunuz ? Böylece büyük takımlar, küçük takımlara para vererek 11 yerine 15 kişiyle sahaya çıkarlar, böylece küçük takımlar da para kazanmış olurlar, ve bu parayı altyapılarında kullanabilirler.. Zaten büyük takım yeneceği için sonuç açısından bira sakıncası yok. 


Bunun gibi daha yeni kurallar bekliyoruz.. Yıldırım Demirören ve TFF ekibine de başarılarının devamını dileriz.. 


Futbol mu ? Ne futbolu ? Futbol mu kaldı .. Neyi izleyeceğiz, neyi yazacağız.. 


Akşam Manchester City-Manchester United maçı var premier ligde şampiyonluk düğümünü çözecek maç, futbol açlığımızı gidermemiz açısından iyi gelecektir, tavsiye ederiz.. 









Hiç yorum yok: