5 Mayıs 2010 Çarşamba

Kupa Trabzonspor'un


Maç öncesi yazımızda dedik normal şartlar altında Fenerbahçe yener diye ve ekledik kazanmak istiyorsa Şenol Güneş’in farklılık yaratması gerekir diye.. Sahaya öyle bir takım çıkardı ki bugün Şenol Hoca, o farkı fazlasıyla yarattı, ve bu fark da Kupayı getirdi.. Nedir bu fark derseniz, “inanmışlık” ve “istek” derim..


Darısı şampiyonluk kupasıyla beraber inşallah..

Sahaya çıkan takım tam anlamıyla kazanmaya inanmıştı.. Maça motive olmuş, mücadeleci, tempolu, sürekli golü düşünen, ısıran, saldıran, arayan ve geriye düşmesine rağmen bile oyun disiplininden kopmayan bir Trabzonspor vardı sahada. Goller kaçtı, yenik duruma düşüldü, toplar kaptırıldı öte yandan hava çok sıcaktı ama yılmadılar, vazgeçmediler mücadeleye devam ettiler.. Karşılarında ise sanki sıradan bir lig maçı oynayan rolantideki Fenerbahçe’yi de bulunca sonuç kaçınılmaz oldu doğal olarak.. Kupa hakeden tarafa gitti..

Şu sevinç kupa sevinci değil aslında, akıttıkları terin karşılığını almanın sevinci.. Song, Engin, Umut, Serkan, Selçuk belki çok iyi oynamadılar ama istediler.. İstediler, savaştılar ve kazandılar..



Bugün, oyun olarak Trabzonspor resmen Fenerbahçe’yi sahadan tamamen sildi desek abartmış olmayız. Zaman zaman Barcelona-Inter maçına benzedi oynanan oyun. Maçın ilk yarısında Trabzonspor’un 14 şutuna karşılık Fenerbahçe’nin iki şutu durumu özetliyor aslında..

Ama o kaçan goller nedir öyle..? Umut ve Burak özellikle Trabzonspor’lu taraftarların ömründen ömür aldılar bugün, eğer önümüzdeki yıl iyi bir santrafor almazsa yazık olur bu takıma.. Bugün bu maç döndü, ama herzaman dönmez.. Bu kadar gol kaçıran takım için bu kupa aslında fazla bile ama umarız seneye bu kaçan gollerden fazla yaşamayız.. Ama öte yandan Guiza’ya bakınca da yine de Umut’u alıp öpüp başıma koymak istiyorum..

8. Turkiye Kupamız tüm Trabzonspor camiasına hayırlı olsun, daha nice kupalara ve şampiyonluklara inşallah...

Not : Final organizasyonuyla ilgili tek eleştirim kupa törenine.. İnsan sahaya bir platform kurar, bir tören olur.. Kupayı bile kimin kaldırdığı belli değil, kupayla takım fotosu bile çekilemedi.. 20 yıl önceki kupa törenleri gibi oldu..

Songa yakıştı kupa kaldırmak.. Seneye de kalsa olur, tecrübesi bile çok şey katıyor takıma..

Özlediğimiz görüntüler..




İşte zafer :)

Hiç yorum yok: