4 Mayıs 2010 Salı

Gap Arana'da Final: Trabzonspor-Fenerbahçe


Çok istiyorum önümüzdeki sezonun başında süper kupa finalinin Trabzonspor-Bursaspor arasında oynanmasını. Türk futbolu adına çok güzel olur ve artık olması da gerekir. Aynı takımları izlemek artık baymaya başladı.. Tüm dünyada böyle bu iş ama olsun, artık şehir takımları da arada şampiyon olsunlar.


Bursaspor lig şampiyonluğu için hala favorim. Fenerbahçe’nin kalan iki maçın en az birinde kaybedeceğini düşünüyorum. Bursaspor için bir ara ayrı birşeyler karalamak lazım aslında ama, şimdilik şu kadarını söyliyim, eğer başarırlarsa çok büyük bir iş başarmış olacaklar, ve tarihe geçecekler. Trabzonspor’un yaptığı devrimin yıllar sonra tekrar yaşanması olur bu. Bursa’ya da yakışır. Umarım başarırlar. Ve umarım Trabzonspor Kadıköy’de Fener’i yener ve o şekilde başarırlar, tadından yenmez bizim için.

Gelelim Gap Arena’daki kupa finaline. Tabiki gönlüm Trabzonspor’dan yana.. Kazanırız hatta diyorum arkadaşlara iddaalı demeçler veriyorum ama sonra Trabzonspor’un oynadığı son maçlara bir göz atıyorum ve acı gerçekle yüzleşiyorum..

Kayserispor-Trabzonspor: 1-0
Beşiktaş–Trabzonspor: 0-0
Antalyaspor–Trabzonspor: 1-0
Trabzonspor-Kasımpasaspor: 2-0
Eskişehirspor-Trabzonspor: 1-0
Ankaragücü-Trabzonspor: 1-0

Trabzonspor son 6 maçında sadece 2 gol atmış. Kasımpaşa maçını çıkartırsak, son 6 maçın 5’inde gol atamamış.. Hatta maçlara bakarsak doğru dürüst pozisyonu yok çoğu maçta.. Bunun en önemli nedeni forvetlerin yetersizliği tabi ki, o da ayrı bir yazı konusu.

Aşağıdakilerde Fenerbahçe’nin son 8 lig maçı.. Son 8 maçtır gol yememişler ve bu 8 maçın yedisini kazanmışlar..

Fenerbahçe –Antalyaspor:1-0
Gençlerbirliği- Fenerbahçe :0-0
Fenerbahçe-G.Antepspor: 1-0
Galatasaray- Fenerbahçe: 0-1
Fenerbahçe-Kayserispor: 2-0
Fenerbahçe-Beşiktaş: 1-0
Kasımpaşaspor-Fenerbahçe: 0-1
Fenerbahçe-Eskişehir: 2-0

Özetle son 6 maçın beşinde gol atamayan, pozisyon dahi üretemeyen Trabzonspor, 8 maçtır gol yemeyen Fenerbahçe’ye karşı kupa finalinde (ve on gün sonra da Kadıköy’de) ne yapar ?

Normal şartlarda yenilir.. İki maçta 2-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle biter..

Burda olay Şenol Güneş’te bitiyor işte.. Normal şartlarda normal taktiklerle mevcut form durumlarıyla Trabzonspor’un şansı çok az. Onun için normal şartların dışına çıkılması şart. Rakibi şaşırtacak bir taktikle saha çıkması lazım Trabzonspor’un, bu da yetmez oyuncuların sahaya ruhlarını koymaları lazım.. Motivasyonlarını çok yüksek olması lazım.. Şenol Hoca’nın işi zor, bekleyip göreceğiz.. Eğer fark yaratamazsa Şenol Hoca, kariyerine bir son anda kaçan kupa daha eklemiş olacak...

Öte yandan, Trabzonspor kupayı alsa bile sorunların üstünü örtmemeli, yoksa Beşiktaş’ın durumuna düşebilir.. Adamlar çifte kupa aldılar, o gazla çok yanlış transferler yaptılar ve bu yıl dağıldılar. Trabzonspor’un çok ciddi eksikleri var ve yönetim umarım önümüzdeki yılın çalışmalarını şimdiden yapıyordur..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yegenim muratkurdugun hayaller gercekten cok guzell amaben sana olacagi soyliyim seneye super kupa finalini fener trabzon oynar .nasil mi?fener 1 saat sonra basliyacak kupa fininde penaltilarla dahi olsa yener ve 27 yillik hasrete son verir kupayi muzesine goturur.hafta sonunda da ankaragucunu yener ve son hafta trabzon kupa finalinin verdigi hirsala 55 bin kisinin onunde sacmalar ve fener mutlu sona ulasir ve sampiyonluk kupasini muzesine goturur.trabzon kupada 2. oldugu icin super kupada fenerin rakibi olmaya hak kazanirr. merak etme yegenim onuda alirizz..trabzon fenere yenilmeye mahkum ve hep mahkum olarak kalicakkkk....rumuzum gene adsiz ama sen benim kim oldugumu cok iyi biliyosun. :)

Muratonovic dedi ki...

@Adsiz Bahadir kardesim.. Sana cevap vermiyorum cunku Trabzonspor'un sana gerekli cevabi sahada verdi zaten.. Ama uzulme, onemli olan katilmakti biliyorsun :)