11 Haziran 2012 Pazartesi

Trabzon'un Şifresi - Mustafa Yumlu




Trabzonspor için geride kalan kaotik yılın bir kazancı olduysa o da Mustafa Yumlu'dur derim..

Trabzon'lu hemşeri özevlat kontenjanından gelmiş gibi dursada, selefleri olan Tayfun Cora, Mehmet Yılmaz, Hüseyin Cimşir ve Hasan Üçüncü gibi isimlerden çok farklı bir yerde duruyor. Gerek Pilot takımdan geliş biçimi, gerekse formayı gerçekten haketmesi ve hatta masalsı ilk maçı (TS-BJK) açısından özevlat sınıfından ayırıyor kendisini. Öte yandan tabii ki, özel futbolcular olan Fatih Tekke, Gökdeniz, Hami gibi isimlerin seviyesine de çıkamıyor henüz. Çıkması da gerekmiyor zaten.

Herkes kazma diye ciddiye almadı ilk başlarda Mustafa'yı, bugün bile hala hakettiği değeri bulamıyor, oysa geçen sezon defans hattının en teknik, topu oyuna en düzgün sokan oyuncusundan bahsediyoruz. Fiziğine göre gayet atletik, çabuk ve süratli. Pozisyon alma bilgisi zayıf biraz ama zamanla o da gelişecektir.

Burda söylemek istediğim, Trabzonspor için asıl hedefin Mustafa gibi oyuncular çıkartmak olması gerektiği. Bu seviyede, Trabzonspor'luluk ruhuyla oynayan ama formayı da özevlat olduğu için değil hakettiği için giyen adamlar. Çok değil, ilk 11'de 4-5 tane lazım ama. Pilot takım çok iyi bir yerde duruyor, ve Sadri Şener yönetiminin en önemli icraatı. Trabzon ve Karadeniz gibi bir bölgenin potansiyelini hayata geçirmek en büyük misyon olmalı. Günü kurtarmak değil, sürdürülebilir bir kadro rotasyonu amaç olmalı.

Bu amacın önemini kavrayamadığımız sürece işte Selçuk, Egemen ve Burak gibi oyuncular gitmesinler diye gözlerinin içine bakarız. Artık öyle bir noktaya gelindiki, Avrupa'ya git bari rakip takıma gitme der hale geldik.

Konu açılmışken şunu da söyliyeyim, Selçuk, Egemen gibi sözleşmesinin son yılına girmiş ama sözleşme yenilemeyen, ve ilk 11'in iskelet oyuncuları kesinlikle ama kesinlikle, ya satılmalı, ya yedek bırakılmalı ya da zorla sözleşme yeniletilmeli. Geçen sezon şampiyonluk yarışı var diye göz yumuldu belki ama kaçan şampiyonluktan daha yaralayıcı oldu gidişleri. Şenol Güneş'inden Sadri Şener'ine herkes hatalıdır bu konuda.

Mustafa'ya geri dönecek olursak. Konuyu Pilot Takım 1461 Trabzon'a bağlamak istiyorum. Çok önemli bir teknik adamla Banka Asya'da mücadele verecekler. Trabzonspor'un geleceğini inşaa etmek için müthiş bir fırsat, umarız hakkını verirler. Almanya'dan gelecek gurbetçi gençler, Trabzon ve Karadeniz bölgesinden, torpil yapılmadan toplanacak yetenekli gençler çıkartmayı başarabilirler. Çünkü Trabzonspor'un kurtuluşunun şifresi bu ve buradan çıkacak Mustafa Yumlular, Fatih Tekke'ler, Selçuk'lar ve hatta Jaja'lar..

Mustafa demişken son bir söz de imajı ile ilgili.. Evet kendisinin Ujfaulisi gibi dövmeleri, Servet gibi sakalları, Yobo gibi iri cüssesi yok ama Trabzonspor'luluk ruhu var, bizden biri işte ..

Giorgio Chiellini var İtalya'da, Burun yapısı ve gülümsemesine bakınca acaba o da mı bizim oralardan diye aklımdan da geçmiyor değil, bizim Beşikdüzü'lü olabilir mi mesela? Defansta Mustafa Yumlu-Chiellini ikilisi sizce hoş olmaz mıydı ? :)

bizim köydeki kahveye girse bu tiple, kimse kim bu adam diye dönüp bakmaz, kesin buralıdır derler...

Hiç yorum yok: