12 Temmuz 2011 Salı

KORKAKLAR EYYAMCILAR ŞİKECİLER BECERİKSİZLER...

Tüm Türkiye'nin yıllardır bildiği ve gördüğü bir gerçek var.. Şike ve teşvik.. Ve bu gerçekle yüzleşme zamanımız geldi.. Türk futbolu için büyük bir skandal patladı, Türk futbolunu yönetenler, bizi kandıranlar hepsi bir bir tutuklanıyor.. Delillerin ciddi olduğu söyleniyor, büyük cezalar gelebilir.. Kim yaptıysa helal olsun diyorum.. Türkiye bu tip illegal oluşumları ortaya çıkartarak, 3. dünya ülkesi olmaktan gelişmiş ülke olma yolunda ilerliyor.

Ama öte yandan bizim Federasyon üç maymun'u oynuyor.. "Bizim elimizde delil yok, o yüzden bir karar alamıyoruz" diyorlar, daha doğrusu bizimle dalga geçiyorlar.. Kusura bakmayın ama bunun adı Fenerbahçe'ye yalakalık yapmaktır, korkaklıktır, eyyamcılıktır, hak yemektir, odur budur..
Evet elinizde delil olmayabilir ama Türk Futbol tarihinin en büyük olayını da trene bakar gibi seyredecekseniz orada niye oturuyorsunuz ? Fenerbahçe'den tebrik mesajı için mi ?

O kadar şikenin teşvikin ardından, Fenerbahçe (ve Trabzonspor) elini kolunu sallayarak Şampiyonlar liginde oynayacaksa..? E geriye ne kaldı o zaman ?

Şampiyon olmak nedir, bir takıma ne kazandırır ? Şampiyonluk kutlaması (manevi tatmin) ve Şampiyonlar liginde oynamak (prestij ve para). Şampiyonluk bunları kazandırır.. Hileyle aldığınız şampiyonlukta bunları elde ettikten sonra hep ceza alsanız ne olcak ?

Şimdi Fenerbahçe manevi tatmini yaşadı, kutlamanın kralını yaptı, şimdi de elini kolunu sallayarak şampiyonlar ligine gidiyor.. Sen şimdi 6 ay sonra teneke bir kupayı Fenerbahçe müzesinden alıp, başka bir takıma versen ne olcak atı alan Üsküdar'ı geçtikten sorna..

Geçti borun bazarı sür eşeği niğdeye şimdi, UEFA'ya da öyle yazarsınız.. "Bor's bazaar has been passed, now ride the donkey to Niğde" yerse artık..

Ha "elde delil yok, yapabilecekleri bir şey yok" diyenler olabilir.. Zaten Federasyonun da söylediği bu.. Yapmak isteyen çok şey yapar, yapmak istemeyen mazeret üretir. Benim eski bir müdürüm vardı, "mazeret g.t gibidir, herkeste bir tane vardır, bak bende de var bi tane" derdi. Federasyon bize mazeretini göstereceğine elini taşın altına koysun bi zahmet..

Yeterki yapmak istesinler.. Gidersiniz savcılıkla, emniyetle ve hatta başbakanla görüşürsünüz, delilleri tamamen veya kısmen temin edersiniz, ya da bir şekilde ortak bir çalışma yürütürsünüz.. Çünkü alacağınız karar Türk futbolu adına çok önemli.. Olmasa bile denersiniz. Radikal bir şey yaparsınız, ama bu olanlara seyirci kalamazsınız..

Bakın, bugün belki şampiyonlar ligine gitmek Bursaspor'un hakkı ve siz bu hakkı Fenerbahçe'ye vererek, Bursaspor'un 10milyonlarca Euro'sunu gasp edip Fenerbahçe'ye veriyorsunuz.. Bunun hesabını kim nasıl vercek ?

Futboldan soğumak bir yana.. Tuttuğun takımın başkanının isminin bu işe bulaşması bir yana.. İkinci yarıda oynadığı nerdeyse tüm maçlarda şike yapmış Fenerbahçe'yle, 2 maçta teşviki becerememiş bir yönetimin aynı kefeye konması bir yana..  Federasyonun tüm Türkiye'nin gözünün içine baka baka Fenerbahçe'yi kayırması, kollaması bambaşka bir yana..

Evet alınacak karar herkesi memnun etmeyecek ama ordaki göreviniz insanları memnun etmek değil, ordaki görev eşitliği sağlamak, adil olmak ve kuralları yerine getirmek.. Böylesi skandal vari bir olayda, gerekiyorsa prosedürleri zorlayıp, kriz masası kurulup gerektiği şekilde karar alınır.. Beceriksizler.. Defolun gidin..

2 yorum:

adem uzun dedi ki...

Sevgili kankiciğezim.Sana bu satırlar remazan ayının 20. gününde yazarken seni yakalşık 1 ay öncesinden olacak olanları gördüğünden dolayı tebrik ederim.Bu federasyon başkanı ve yönetimi şike ve teşviği çözmek bir yana dursun fenere yalakalık yapacağım diye bunları yasal hale getirdi belkide haberleri yok.ortaya çıkan tapeler o kadar iğrençki kendimi keriz gibi hisstemeye başladım.Sonucu saha dışında belirlenen bir oyun yüzünden belkide onlarca kez genç yaşımda kalpten gitme durumuyla karşı karşıya kalmamı hatırladıkça tapelerde yansıyan küfürleri içimden aynen azize geri iade ediyorum. O kadar isabetli tespitlerinin yanın da çakalluk idman yurdu,fc beşikdüzüspor gibi ortak paydalarımızdan olan trabzonspor ve başkanı hakkında gafalarda soru işareti bırakacak yorumlarda bulunman yazının çok doğru olan diğer kısımlarının içine etmiş.Senin gudubet konulu yazını büyük bir beğeniyle okudum.Bu yazıyı biri vesile olsada Nevzat Şakar beyefendiyede okutsa iyi olur kanaatindeyim.Uzun araştırmalar sonucu Avrupa maçlarında bizim kuraları o müstesna şahsiyetin çektiğini öğrendim.Biri ona dur demezse korkarım güzide kulübümüz toprak olup gidecek.yorumuma darağacında olsak bile son sözümüz vıyyyyynk diyerek son verip gözlerinden öprerim.

Muratonovic dedi ki...

Sevgili kankiceğizim, sorma nerdeyse 1.5 ay önce yazmışız bu yazıyı, hiçbirşey değişmedi.. Ve Fenerhahçe elini kolunu sallaya sallaya Şampiyonlar Liginde oynayacak, ordaki paraları götürecek.. Federasyon milletle dalga geçiyor, kimse birşey diyemiyor.. Trabzonspor bu kadar da ezilmezki kardeşim, bir takımın üzerine bu kadar gidilirse bi yerde patlama olur, büyük olaylar çıkar.. Avrupa'da bile hakkımız yeniyor kardeşim, ne olacak bu işin sonu bilemiyoruz..

Neyse, bayramda köyde görüşürüz artık, ben kalenin arkasında denize giriyor olurum.. Ordan kaveye geçeriz :)